[기초통계학] 학생들의 커피 소비량 조사(영문)

  • 등록일 / 수정일
  • 페이지 / 형식
  • 자료평가
  • 구매가격
  • 2010.10.28 / 2019.12.24
  • 9페이지 / fileicon docx (MS워드 2007이상)
  • 평가한 분이 없습니다. (구매금액의 3%지급)
  • 1,400원
다운로드장바구니
Naver Naver로그인 Kakao Kakao로그인
최대 20페이지까지 미리보기 서비스를 제공합니다.
자료평가하면 구매금액의 3%지급!
이전큰이미지 다음큰이미지
목차
I. Introduction
II. Data Sets
a) Student’s year and the amount of Coffee they take
b) Socializing time and the amount of Coffee they take
c) Gender and the amount of Coffee they take
III. Conclusion
본문내용
From the output of SPSS above and box plot, although there is two outliers in lower class, we can see that the mean of upper class is higher than the one of lower class. We can guess the amount of coffee for upper class and lower class has a difference. So, using t hypothesis test, we want to check our guess can be accepted.


For testing this guess, we do t-hypothesis test with two different independent samples.
Null hypothesis is there is no difference between lower class and upper class. Alternative hypothesis is there is significant difference between lower class and upper class.
H0 : (the mean of the amount of coffee for lower class students) – (the mean of the amount of coffee upper class students) = 0
Ha : (the mean of the amount of coffee for lower class students) – (the mean of the amount of coffee upper class students) ≠ 0

Following is the result of t-test from SPSS. You can find the statistic from these outputs.



From the data descriptive output in the previous page, we can calculate the t-statistic.
t = ((.79-1.23))/√(2.14⁄61+1.8⁄22) = -1.294 d.f = 61+22-2=81
T-statistic from calculating and the SPSS output (-1.294, -1.270) is almost same. (Slight differences between the values we computed and the values on the table might have been caused from setting different decimal points.)

The degree of freedom is big enough to follow normal distribution, so we can use z-distribution instead of t-distribution.

If α=0.05, the null hypothesis cannot be rejected because the p-value, 0.211, is bigger than α, which means there is no difference of coffee amount between upper and lower classes.
Besides, because the difference between the number of upper class(22) and the lower class(61) is quiet big, the data can be biased. If you want to test those data clearly, we suggest select more samples on upper class and eliminate critical outliers which can affect its mean and variance.


Socializing time and the amount of Coffee they take

As you might see in this scatter plot, it was hard to identify any relation between the socializing time and the amount of coffee taken from the raw data. We cannot find linear regression relationship in this scatter plot. There are several outliers and most data are distributed from 0 to 20 socializing times.

However, even though it does not seem that there is a relationship between the
자료평가
    아직 평가한 내용이 없습니다.
회원 추천자료
  • 직업상담사 2급 실기 기출문제 완벽 정리(2000~2011)
  • 커피를 타게 해요.대학원에 가고 싶고, 상담을 배워서 상담사가 되고 싶은데 놀고만 싶어요.② 특성 : 내담자에게 가장 중요한 것은 실직에 따른 불안의 제거이다. 내담자의 정확한 심리상태를 측정하고자심리도구를 활용한다.2) 해석의 예① 상담 : “당신에게 가장 중요한 문제는 실직으로 인한 불안, 초조, 무기력과 향후 계획이 아니겠어요. 새로운일터에 취업이 되어서 근무를 하게 된다면 가족 모두가 자신의 위치로 돌아가서 일상에 전념할 것

  • CJ제일제당 마케팅전략
  • 커피류, 바이오류, 건강식품류(웰라이프) 등 순창 - 청정원 순창은 수년 간 브랜드 파워1위, 고객만족도 1위(고추장부문)을 지키며 소비자가 인정한 브랜드로 거듭나고 있으며, 까다로운 기준을 통과하여 우주식품으로 선정되기도 했다. 햇살담은 햇담 -간장시장에서 kdustnr성 간장 바람을 일으키고 있는 제품이다.마시는 홍초 - 과실식초에 올리고당, 식이섬유 등을 혼합하여 간편하고 맛있게 마실 수 있는 웰빙 과실초로서, 합성보존료, 인

  • [학사학위 졸업논문] 녹차전문점 활성화 방안에 관한 연구
  • 커피 종류에 따른 매출표 커피업계 매출액 03년 주요 커피전문점 인기 메뉴 전체음료 시장에서 녹차음료의 성장 녹차 음료 시장 규모 성장세 국민 1인당 녹차 소비량 업체별 현황 인구통계학적 특성 커피전문점 이용 행태적 특성 커피전문점 선택 시 중요하게 생각하는 요소 녹차의 이용 행태적 특성 녹차전문점의 인지 여부 커피전문점 SWOT분석

  • [마케팅조사론] 커피 전문점에 대한 SERVQUAL scale 개발과 이용자 만족도 요인 차이
  • 커피 전문점 이용 방법에 따라 국산, 외산 브랜드 선호도가 다를 것이다.9. 커피 자주 이용하는 사람과 그렇지 않은 사람간 국산, 외산 브랜드 선호도가 다를 것이다.10. 커피점의 이용 만족도에 영향을 미치는 요인에는 성 차이가 있을 것이다.- 조절변수 -커피 이용 횟수 브랜드(국산/외산) 성별 이용 방법연구 기획연구 방법- 2차 자료조사를 통한 연구방법론 및 모형 참고(참고논문)- 인터뷰를 통한 측정변수 및 요인에 관한 자료 수집- FGI를 통한

  • 2023 공중보건학 요약노트-2023 공무원 합격자 요약노트 가로형(보건직/보건진료직 등) 2023.01.18. 업데이트
  • 조사(지역별 점지도), 최초의 기술역학,근대역학의 아버지, 콜레라가 오염된 물에 의한 전염병임을 밝힘, 장기설의 허구성 밝힘‣윌리엄 라스본(1859): 영국 리버풀에서 방문간호사업 시작, 보건소의 효시‣리스터: 수술실 무균기술‣페텐코퍼: 실험위생학 기초, 환경위생 강조, 뮌헨대학 위생학교실(1866)‣파스퇴르: 특정병인론, 저온살균법, 닭콜레라백신(1880), 돼지단독백신(1883), 광견병백신(1883)‣코흐: 파상풍균(1878), 결핵균(1882), 콜레라

오늘 본 자료 더보기
  • 오늘 본 자료가 없습니다.
  • 저작권 관련 사항 정보 및 게시물 내용의 진실성에 대하여 레포트샵은 보증하지 아니하며, 해당 정보 및 게시물의 저작권과 기타 법적 책임은 자료 등록자에게 있습니다. 위 정보 및 게시물 내용의 불법적 이용, 무단 전재·배포는 금지됩니다. 저작권침해, 명예훼손 등 분쟁요소 발견시 고객센터에 신고해 주시기 바랍니다.
    사업자등록번호 220-06-55095 대표.신현웅 주소.서울시 서초구 방배로10길 18, 402호 대표전화.02-539-9392
    개인정보책임자.박정아 통신판매업신고번호 제2017-서울서초-1806호 이메일 help@reportshop.co.kr
    copyright (c) 2003 reoprtshop. steel All reserved.