[교과교육론] 초,중,고급 학습자에 따른 영어 학습 지도안
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- 2011.01.18 / 2019.12.24
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- 목차
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Teaching Beginning Levels
Teaching Intermediate Levels
Teaching Advanced Levels
- 본문내용
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Teaching Advanced Levels
Characteristics of the advanced levels:
• Ongoing attempt to gain natural and automatic language use
• Learner-centered teaching is needed the most of all these levels.
• Attention to sociolinguistic and pragmatic perspectives
• Activities that require students’ critical thinking
Grade level: Advanced
Subject: Advantages and disadvantages of GMO
Objectives: 학생들에게 비판적으로 생각해 볼 수 있는 사회적 이슈를 다룬 기사를 검토하게 한 후 토론을 통해 다양한 관점에서 문제를 바라보고 자신의 의견을 논리적으로 말할 수 있도록 한다.
Materials: 컴퓨터, 프로젝터, 신문기사
Procedures:
1. GMO식품에 대하여 찬성 입장과 반대 입장의 동영상을 2,3분간 보여준다.
반대 입장: Everything you HAVE TO KNOW about Dangerous Genetically Modified Foods
<http://farmwars.info/?p=1607>
찬성 입장: Transgenic Soybeans Benefit Farmer
<http://www.monsanto.com/biotech-gmo/asp/videogallery.asp?fr_story=575486a013a1053051e4049dc981ed59022d22c3>
2. 4명씩 한 조가 되어 GMO식품의 장점과 단점을 실은 기사를 검토하게 한 후 찬성과 반대쪽 중 자신의 입장을 정하도록 한다.
3. 서로의 찬반의견을 자유롭게 말할 수 있게 장려한다.
4. 교사는 각 조의 활동을 지켜보면서 논리적이고 상황에 맞는 근거를 제시하고 있는지 적절한 질문과 피드백을 해준다.
Evaluation: 동료 평가서를 통해 조원들이 논리적인 근거를 제시하며 주장하는가에 대해 각자의 의견을 쓰도록 한다.
Advantages and Disadvantages Of Genetically Modified Foods
Posted by: admin In: GM Foods
The technology, which supplies new properties to the organism by transferring gene from one organism to another or by interference to genetic structure, is called “Gene Technology”. Foods’ genetic structures are changed by this technology and these foods are called “Genetically Modified Foods”.
Ripening delayed tomatoes in 1994 is a first example of genetically modified food. The safety of these foods is at issue. There are several risks of these foods. They are;
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