[식품화학] 신선편이식품

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목차
What Is Fresh-cut?
Fresh-cut
Demand in Market
Products

Hazard Factors Against Safety
Hazards, critical points
P hysical factors
Hazards Cases

How to Keep Produces Fresh
Keeping Freshness, Storage
Cleansing, Manufacturing
Packaging, Distribution
Hazard Detection

Examples of Foreign Countries
Control in USA
Analysis of Hazard Factors in USA
Control in JAPAN
신선 야채 위생 가이드(간이판)
Control in EU
Fresh-cut Control

Domestic Control Policies

Conclusion
Measures for Fresh-cut Foods

Reference Materials
본문내용
원료의 선별 수급 부주의, 가공 시 발생 가능

원료 수급 시 금속, 벌레 등의 이물질,

노후한 설비로부터 유입될 수 있는 이물질

원료의 생산, 처리, 가공 시 발생 가능

살충제, 세정제, 중금속, 설비 윤활유,

잔류농약, 포장재 잉크, 접착제 등
참고문헌
2005년 신선편이농식품산업발전전략 심포지엄
신선편이 농산식품 산업의 기술동향 및 전망. ㈜CJ, 경북대(황태영, 문광덕)
식품 위해물질의 안전관리를 위한 정책 방향.식약청(최성락)
신선편이식품관련 최근 이슈 정보, 식약청(성덕화)
식중독 세균 신검출 기법 – PCR 기법, 동국대(홍광원)
Analyzing Nanotechnology, Food Technology. JAN. 2007
Maximizing the Nutritional Value of Fruits & Vegetables, Food Technology. JAN. 2006
What, When, and Where America Eats, Food Technology. JAN. 2006
Top 10 Functional Food Trends, Food Technology. APR. 2006
Refreshing R&D, Food Technology. MAY. 2006
http://www.freshcut.com
http://www.fda.gov
http://www.usda.gov
http://www.krei.re.kr
http://www.maf.go.kr
http://lib.rda.go.kr
http://cheongjuatc.go.kr
http://www.kfda.go.kr 등
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