- [식품저장학] 식품 저장 시 부패 미생물의 생육 저해방법에 대한 최근 동향
by their ability to metabolize a wide range of organic compounds. As a group, they are not, with a few exceptions, highly tolerant of extreme environmental conditions so that, for example, slight reductions in water activity (e.g. in cured meats) or reductions in pH value (e.g. in marinaded fish) tend to prevent their growth and encourage more tolerant groups (see table1). Acetobacter and Acetomonas oxidize ethanol to acetic acid in alcoholic beverages and souring fruits; others in this group, such as Gluconobacter, may cause problems by causing haze and by oxidizing glucose to gluconic acid
- [영양학] 비타민 C의 항산화 효과
MDA 농도) (혈중 비타민 A 농도) (혈중 비타민 E 농도)Ⅳ. 고찰③ 비타민C 보충이 제2형 당뇨병 환자의 혈당 및 항산화상태에 미치는 효과Ⅰ. 연구의 목적Ⅱ. 연구내용 및 방법Ⅲ. 연구결과1. 혈장 비타민 C 농도의 변화2. 공복시 혈당, 당화혈색소의 변화3. 항산화 상태의 변화Ⅳ. 고찰④ 비타민 C, E 복합투여가 여자 축구선수의 항산화효소 활성도에 미치는 영향Ⅰ. 실험 주제, 목적 Ⅱ. 실험 방법Ⅲ. 실험 결과Ⅳ. 고찰● 용어의 정의⑤ 비타민C
- 2024년 1학기 방송통신대 중간과제물 생애주기영양학)다음 보기에서 제시한 주제 중 1가지와 영양을 제목에 포함하고 있는 논문(2019년 이후 학술지 게재 국문 논문)을 찾아 연구목적 연구방법 연구결과 연구의 제한점 본인의 의견 실생활에 적용 방안
vitamin C status inprediabetes and type 2 diabetes mellitus: Associationswith glycaemic control, obesity, and smoking. Nutrients,9(9):997World Health Organization. 2000. Obesity: preventing andmanaging the global epidemic. World Health Organization,Hong Kong, Singapore, pp 9Yang JH, Jeong SD, Choi JH. 2010. Effects of vitamin C, Eintake to body composition, VO(2)max, blood lipidprofile, malondialdehyde value and total antioxidant statusin middle-aged obese women. J. Sport Leis. Stud.,41(2):873-881Received October 15, 2021; revised November 18, 2021;accepted November 23, 2021
- [기능성 식품학] 마늘
with control exposed to Ox-L이 without AGE or SAC.1 AGE or SAC was incubated with pulmonary artery endothelial cells for 24 h, removed by washing before exposing cells to Ox-LDL for 24 h.2 “1” denotes treatment with Ox-LDL; “2” denotes no treatment with Ox-LDL.3 Values are means 6 SEM of triplicate samples; * significant difference from control exposed to Ox-LDL without pretreatment with AGE or SAC. TBARS, thiobarbituric acid reactive substances.Effects of aged garlic extract (AGE) and S-allylcysteine (SAC) on oxidized (Ox)-LDL–induced lipid peroxidationPretreatment1Ox-LDL1
- [의약 생명공학] 생물 독성에 관해서
그 외 관련 가이드라인 등15. 참고문헌생활과 화학 (생활과 화학 교재편찬위원회)생활속의 화학 (화학 교재 편찬 위원회)Curtis D. Klaassen 외 1명(조준형 외8명 옮김), 2006, Casarett Doull`s Essentials of Toxicology, McGraw Hill, p.459-p.475Sigmund F. Zakrzewski (정명규 외9명 옮김), 2006, Environmental Toxicology, OXFORD, p.212-.p213, p.279-p.314식품의약품 안전청 http://www.kfda.go.kr/http://kin.naver.com/knowhow/entry.php?d1id=5&dirid=5&eid=NiyKKPoEVb93nuqKFGkv7FIK79t2YfGg&qb=tba+4Ahttp://cafe.naver.com/toxicologists