[미생물학] Aseptic Technique and Transfer of Microorganisms

  • 등록일 / 수정일
  • 페이지 / 형식
  • 자료평가
  • 구매가격
  • 2012.04.24 / 2019.12.24
  • 13페이지 / fileicon docx (MS워드 2007이상)
  • 평가한 분이 없습니다. (구매금액의 3%지급)
  • 1,700원
다운로드장바구니
Naver Naver로그인 Kakao Kakao로그인
최대 20페이지까지 미리보기 서비스를 제공합니다.
자료평가하면 구매금액의 3%지급!
이전큰이미지 다음큰이미지
목차
1.Experiment #1: Contamination
Principle
Reagents
Apparatus
Procedure
Observation Results
Discussion & Feedback
Summary

2.Experiment #2: Pure Culture
Background
Escherichia Coli (E. coli)
Staphylococcus aureus (S. aureus)
Bacillus subtilis (B. subtilis)
Principle
Reagents
Apparatus
Procedure
Observation Results
Discussion & Feedback
Summary

3.Experiment #3: Finding the Microorganism’s Optimum Temperature
Background
Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa)
Serratia marcescens (S. marcescens)
Principle
Reagents
Apparatus
Procedure
Observation Results
Discussion & Feedback
Summary


4.Experiment #4: Comparing and Contrasting Microorganism’s appropriate culture medium
Background
Principle
Reagents
Apparatus
Procedure
Observation Results
Discussion & Feedback
Summary

5.Review Questions
본문내용
Experiment #1: Contamination
Principle
미생물은 우리 눈에 보이지는 않지만 우리가 생활 하는 주위 곳곳에 살고 있다. 우리가 숨을 들이쉬고 내쉬는 공기와 우리가 일상적으로 만지고 사용하는 물체와 심지어 우리의 손에도 미생물은 존재한다. 이것은 실험을 할 때에 무균조작법(aseptic technique)의 중요성을 깨닫게 해준다. 실험 원리는 뚜껑이 분리된 Agar 배지를 두었을 때에 공기 중에 놔두거나 인위적으로 물체에 접촉하게 하였을 경우 미생물이 배지에 정착하고 증식하여 존재하는 미생물의 개수를 확인할 수 있게 된다는 것이다.

Reagents
3개의 Agar plates
Apparatus
Petri plate (with agar medium), 면봉

Procedure
첫 번째. 공기 중에 존재하는 미생물의 개수를 알아보자.
1) Agar Plate를 labeling 한 후 뚜껑을 분리하여 실험실 선반 위에 놔둔다.
2) Agar Plate를 하루 정도 공기에 노출 시킨 후 뚜껑을 닫고 생성된 colony의 개수를 확인한다.

두 번째. “00”의 안경 뿔테에 존재하는 미생물의 개수를 알아보자.
1) 무균 조작된 면봉을 안경 뿔테에 문지른다.
2) 면봉을 Agar Plate위에 문지른다.
3) Agar Plate를 labeling하고 적정 온도(37도)에서 배양한다.
4) Agar Plate에 생성된 Colony의 개수를 확인한다.

세 번째, 조원들 손에 존재하는 미생물의 개수를 알아보자.
1) Agar Plate를 labeling하고 6개의 구간으로 나누어 표시한다.
2) 뚜껑을 분리한 후 각자의 손을 Agar 배지 표면에 문지른다.
3) Agar Plate를 적정 온도(37도_에서 배양한다.
4) Agar Plate에 생성된 Colony의 개수를 확인한다.
자료평가
    아직 평가한 내용이 없습니다.
회원 추천자료
  • Lipid processing enzymes
  • of various vegetable seedsresponsive - high enzyme activitysensitive - temperature change1pancreas lipase2Milk lipase3Vegetable lipaseMold lipase from Mucor , Aspergillus, Rhizopus delemar, Rhizopus japonicus Virus lipasefrom Chromobacterium viscosum, Psuedomonas fluorescence.strong on heat.Yeast lipasefrom Candida rugosasensitive - temperature change4Microorganism lipaseEster transfer reactionTo produce specially the functional properties of fat and oil, Enzymatic engineering techniques are introduced in transesterification reaction of raw fat and oils. By introducing E

  • 일반 미생물학 실습 실험
  • technique을 통해서 빗물 속에 있는 균의 수를 셀 수 있었다. 또한 Escherichia coli의 OD값을 구하고 박테리아의 생장곡선과 generation time을 구할 수 있었다. 이 과정에서 희석하는 과정이 중요하다는 것 또한 깨달을 수 있었고 전체적으로 미생물의 수를 센다는 것이 다른 특징들을 조사하기에 앞서서 기본적으로 전체적인 성장에 대해 알 수 있는 중요한 특성인 것을 느낄 수 있었다.일반 미생물학 실습실험 보고서#3목 차□ Subject: Enumeration of Microorganisms□ P

  • [물리화학] FUEL CELL(영문)
  • transfer of the compounds.* Thermo-dissociation method *The method that dissociate the water molecule directly with the very high temperature about 2500℃ But it has difficulties of design of high-temperature device, extraction of hydrogen which is made in too high temperature. The method of store technique of the hydrogen & the introduction abouta research and development present conditionThe method of store technique of the hydrogenCurrently the store of the hydrogen does in most gas condition. For filling up much hydrogen in the limited container, it is used 15 to 20 MPa high pressur

  • WMD의 확산(영문)
  • Global Issue: Proliferation of WMDTable of Contentsⅰ. What are the Weapons of Mass Destruction? ⅱ. What are the Conventional Weapons? ⅲ. What Causes Proliferation of WMD? ⅳ. Destructive Power of Biological Weapons ⅴ. Destructive Power of Chemical Weaponsⅵ. Destructive Power of Nuclear Weapons - North Korea ⅶ. Future Outlook if Proliferation of WMD Continues ⅷ. Ways to Prevent Proliferation of WMD― Arms Control and Disarmament ⅸ. World Peace through Disarmament Solution ⅹ. Other Treaties and Conventions Related to Arms Control ⅺ. Export Control Regimes ⅻ

  • [식품저장학] 식품 저장 시 부패 미생물의 생육 저해방법에 대한 최근 동향
  • of oxygenModified atmosphere packagingAddition of mixtures of CO2 O2,NO2Additions of preservativesTechnologies that inactivate microorganisms in foodsHeating PasteurizationSterilizationRestriction of microorganisms access to foodsPackagingAseptic processinCHANGES IN CONSUMER’S DESIRESCHANGES IN PRESERVATION METHODSIntroduction4) Background of preservationHigher quality and freshness More naturalNutritionally healthierLess severe or “minimal” preservation and processing methodsReduction in the intrinsic preservation of foods Emerging Preservation1) IntroductionNew

오늘 본 자료 더보기
  • 오늘 본 자료가 없습니다.
  • 저작권 관련 사항 정보 및 게시물 내용의 진실성에 대하여 레포트샵은 보증하지 아니하며, 해당 정보 및 게시물의 저작권과 기타 법적 책임은 자료 등록자에게 있습니다. 위 정보 및 게시물 내용의 불법적 이용, 무단 전재·배포는 금지됩니다. 저작권침해, 명예훼손 등 분쟁요소 발견시 고객센터에 신고해 주시기 바랍니다.
    사업자등록번호 220-06-55095 대표.신현웅 주소.서울시 서초구 방배로10길 18, 402호 대표전화.02-539-9392
    개인정보책임자.박정아 통신판매업신고번호 제2017-서울서초-1806호 이메일 help@reportshop.co.kr
    copyright (c) 2003 reoprtshop. steel All reserved.