[마케팅] 불고기 브라더스 마케팅 분석(영문)
- 등록일 / 수정일
- 페이지 / 형식
- 자료평가
- 구매가격
- 2010.01.27 / 2019.12.24
- 20페이지 / doc (MS워드 2003이하)
- 평가한 분이 없습니다. (구매금액의 3%지급)
- 1,800원
최대 20페이지까지 미리보기 서비스를 제공합니다.
자료평가하면 구매금액의 3%지급!
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
추천 연관자료
- 목차
-
Ⅰ. INTRODUCTION
Ⅱ. INTRODUCTION OF BULGOGI BROTHERS
1. WHAT IS BULGOGI?
2. BULGOGIBROTHERS
3. CHARACTERS OF BULGOGIBROTHERS
1) Standardization, popularization, industrialization of Korean food
2) There is no smoke and smell.
3) Safety of meat and cheap price.
4) Customer service.
5) Not using scissor.
6) For customer health using premium material and safe processing.
7) For foreigner.
8) Wine & Korea traditional alcohol
4. TRADITIONAL ATMOSPHERE AND COMFORTABLE STORE INTERIOR
5 .BULGOGIBROTHERS’ VISION
6. Introduction of Bulgogibrothers’ operating company
Ⅲ. ANALYSIS OF ENVIRONMENT.
1. ANALYSIS OF FOOD RELATED INDUSTRY SITUATION
2. ANALYSIS OF COMPETITOR – OUTBACK STEAK HOUSE
1) Introduction of company
2) OUTBACK STEAKHOUSE Success Analysis
3) Outback's marketing strengths
IV. ANALYSIS OF BULGOGIBROTHERS
1. SWOT ANALYSIS
1) Strengths
2) Weaknesses
3) Opportunities
4) Threats
2. STP STRATEGY
1) Segmentation
2) Targeting
3) Positioning
3. 4P ANALYSIS
1) Product
2) Price
3) Place
4) Promotion
V. DEVELOPMENT PLAN FOR BULGOGIBROTHESR
1. OBJECTIVES.
2. ABOUT TARGETING.
3. ABOUT PRODUCT.
4. ABOUT ATMOSPHERE.
5. ABOUT PLACE.
6. ABOUT PROMOTION.
7. ABOUT PRICE.
Ⅵ. CONCLUSION
VII. REFERENCE
1. BOOK
2. PAPER
3. WEBSITE & REPORT
- 본문내용
-
Ⅱ. Introduction of Bulgogi brothers
1. What is Bulgogi?
Bulgogi are called all meat which is grilled before 1950’s bulgogi called “설야먹” or “너비아니”
Bulgogi are also developed in Japan named 야끼니꾸(やきにく) rawlibs or rawsirloin with solt and grill called bulgogi, also slice meat which is seasoned and grilled called bulgogi. Bulgogibrothers is Korean restaurant that offering grilled meat in fresh atmosphere.
2. Bulgogibrothers
Bulgogibrothers’ are enterprise in 2006 by 2 people who have management experiences in TGI &Outback Steak House. ‘Bulgogibrothers’ is new conceptual Korean restaurant involving elegant interior, sweet jazz music, polished light and comfortable atmosphere and no smoke, no smell like western food restaurant. Recently they have 15 stores and revealed TV drama “man who can’t marriage”
3. Characters of Bulgogibrothers
1) Standardization, popularization, industrialization of Korean food
Korean food is often cooked chef’s guess. So, market expending is very difficult. Because each store has different chef and food taste will be different. Bulgogibrothers is introduction franchise restaurant method in order to standardization of cook, service, and store management so they make manual mode. Bulgogibrothers seek effective management style in Korean food.
- 참고문헌
-
1. Book
① 「Kotler’s Marketing: An Introducing」, Philip Kotler, Pearson
② 「Business」, Griffin and Ebert, Pearson
③ 「패밀리 레스토랑 서비스 품질」, 서진우, 한국학술정보
④ 「CRM 고객관계관리 전략 원리와 응용」, 김형수 외, 사이텍미디어
⑤ 「한국식품연감」, 편집부, 한국식품산업연구원
⑥ 「Food & Wine Annual Cookbook 2009」, Food & Wine(COR), Little Brown & co
⑦ 「한국건강식품연감 2009」, 편집부, 한국건강식품연구원
⑧ 「마케팅 불변의 법칙」, 알 리스, 비즈니스맵
⑨ 「마케팅 관리론」, Philip Kotler, 석정
⑩ 「Positioning」, 잭 트라우트, 을유문화사
⑪ 「한국형 마케팅」, 추성엽, 21세기 북스
2. Paper
① 「패밀리 레스토랑 이용행태에 따른 선택속성에 관한 연구」, 유영진, dbpia
② 「패밀리 레스토랑 이용고객의 구매의사결정에 관한 연구」, 백용창, 동아대학교
③ 「패밀리 레스토랑 이용객의 재방문의도 결정요인」, 김성혁 외, 관광학연구
④ 「패밀리레스토랑 이용객의 서비스품질 속성에 대한 기대와 만족차이에 관한 연구」, 김성혁 외, 한국관광학회
⑤ 「패밀리레스토랑의 서비스품질 평가요인에 관한 연구」, 손일락, 외식 경영학 연구
⑥ 「패스트푸드레스토랑과 패밀리레스토랑의 서비스품질평가 요인의 차이에 관한 연구」, 백용창, dbpia
⑦ 「AHP를 이용한 패밀리레스토랑의 입지선정」, 염진철 외 , 외식경영연구
⑧ 「외식산업 최근 동향 점검 – 패스트푸드, 패밀리 레스토랑을 중심으로」, 정재원, 대한투자신탁증권 경제연구소
3. Website & report
① http://tong.nate.com/gogogo/33674321
② http://lemon2314.tistory.com/142
③ http://www.Bulgogibrothers.com
④ http://www.outback.co.kr
⑤ http://www.kostat.go.kr
⑥ http://www.kfda.go.kr
⑦ http://health.kukinews.com/article/view.asp?arcid=1255020814&code=14131201
⑧ http://www.asiae.co.kr/news/view.htm?idxno=2009060908443162122&sp=EC
⑨ http://www.asiae.co.kr/news/view.htm?sec=eco99&idxno=2009112306214455937
⑩http://www.edaily.co.kr/News/Total/newsRead.asp?sub_cd=DJ15&newsid=01636726589890968&MLvl=2&clkcode=00102
자료평가
-
아직 평가한 내용이 없습니다.
오늘 본 자료
더보기
최근 판매 자료
- [국제경영] 마텔(Mattel)의 성공전략 분석
- [경상, 경영전략, 경영, 장세진] 경영전략 요약, 저자 장세진
- 한국 기업의 해외 프랜차이즈 사례
- [기업윤리] 회계윤리의 개념 및 사례
- 핵심역량개발의 성공전략
- A+ 마이클 포터 교수의 산업경쟁도 분석모델(5-forces model)을 적용하여 현재 우리나라 자동차 산업의 경쟁도(매력도)를 자동차 제조업체 입장에서 분석해 보시오
- 레고 LEGO 기업분석과 마케팅 4P,STP,SWOT분석및 레고 향후 마케팅전략 제시 PPT
- [경영정보] SNS(Social Network Service) 소셜 네트워크 서비스 시장분석, 활용 기업사례, 문제점과 나아갈 방향
- [금융기관론] 다이아몬드 펀드실패사례
- 전수환경영학 요점정리/공사공단/공기업/전공필기/통합전공/경영학/경영요점정리
저작권 관련 사항 정보 및 게시물 내용의 진실성에 대하여 레포트샵은 보증하지 아니하며, 해당 정보 및 게시물의 저작권과 기타 법적 책임은 자료 등록자에게 있습니다. 위 정보 및 게시물 내용의 불법적 이용, 무단 전재·배포는 금지됩니다. 저작권침해, 명예훼손 등 분쟁요소 발견시 고객센터에 신고해 주시기 바랍니다.