글루코사민 레포트

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목차

순 서


1. 글루코사민이란?
2. 글루코사민의 역사
3. 글루코사민의 효능
4. 글루코사민과 NSAID
5. 글루코사민의 안전성
6. 글루코사민의 문제점

본문내용
글루코사민 [glucosamine]


1. 글루코사민이란?
C6H13NO6.탄소가 6개 있으므로 과 함께 헥소사민으로 총칭된다. 무색의 침상결정으로 110℃에서 분해되며 물에 녹는 강염기성 물질이다. 천연으로는 키틴을 비롯하여 세균의 , 동물의 연골이나 피부를 구성하는 등 의 성분으로 널리 분포한다.
또, 사람의 혈액이나 점액 속에 이 당과 결합한 단백질이 다량 함유되어 있으며, 의 에는 이 당을 결합한 이 존재하고 키틴을 염산 분해하여 제조한다.

2. 글루코사민의 역사
Glucosamine has been used clinically in Europe since the 1960s. And it Became very popular in the United States in the mid-1990’s with the publication of popular best-sellers such as “The Arthritis Cure” by Jason Theodosakis. Now the most popular dietary supplement in the United States with annual sales of more than $200 million per year. Most commercial glucosamine is prepared from the shells of crabs and other shell fish.
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